Rakaman Detik Kenderaan Pacuan Empat Roda Hanyut Dibawa Arus, Makcik Yang Bagi Arahan Pula Jadi Perhatian

Seperti yang kita ketahui, hujan lebat yang mel.anda negara akhir-akhir ini telah menyebabkan banjir yang teru.k di berberapa negeri terutama di Johor dan Pahang.

Dan di Pahang, ia turut menje.jaskan laluan utama ke Pantai Timur iaitu Lebuhraya Pantai Timur (LPT1) di kawasan Karak-Temerloh (arah Kuantan) dan Temerloh-Lanchang (arah KL) yang dinaiki air sehingga perlu ditutup untuk kesemua kenderaan.

Pihak berk.uasa turut menasihati agar tidak memba.hayakan diri sendiri dengan meredah banjir sama ada untuk berpindah sendiri dari kediaman mahupun mere.dah banjir menggunakan kenderaan.

Tlndakan seperti itu tidak sepatutnya dilakukan kerana kekuatan arus dan kedalaman air semasa banjir sekarang sukar dijangka dan boleh memba.hayakan kesela.matan diri sendiri.

Anda tidak boleh jangka deras air dan kedalamannya ambil masa dan tunggu kenderaan lain, jika ada kenderaan lebih besar dan berat lalu dahulu, anda boleh dapat buat jangkaan.

Seperti yang tular baru baru ini di media sosial dilihat sebuah kenderaan pacuan 4 roda telah hanyut di bawa arus.

Tolak Tepi Dik

Reaksi Orang Ramai

Makcik ni kalo bot ni terbalik conflrm tengglam…pakai life jacket kena kemas2 & rapi….harap yg x pandai berenang tu minta pakai life jacket dengan betul.

Ye lah… Ada segelintir yg tunjuk video boleh redah banjir guna 4×4…ramai lah yg ngikut… Harap2 selamat mereka.

Tengok memang rasa cmas dan keslan.. tapi ada rasa bercampur geramm pun ada… dah tau banjir air tu dalam…bhaya.. gagah juga nak redah…k0non pakai 4×4… kan dah menyvsahkan dan jadi susah balik pada diri sendiri.

Akak life jaket perlu pakai dgn betul… takuttt nti x sempat.

Makcik ni pakai life jacket sekadar perhiasan ke, Mak cik pakai life jacket tu kene klip. Kang jatuh sla sla.

ArticleByOM Via OnlineMalaya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Rakaman Detik Kenderaan Pacuan Empat Roda Hanyut Dibawa Arus, Makcik Yang Bagi Arahan Pula Jadi Perhatian"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*