Selepas Tular Rakaman Brader Yang Dikatakan Kena Tvmbuk Dengan Anggota, Akhirnya Beliau Tampil Beritahu Cerita Sebenar

Kuala Lumpur: “Tiga kali dia t.umbuk muka saya, apa yang dia (anggota polis) naflkan itu adalah tidak benar, sebaliknya dia sudah menu.mbuk saya dua kali sebelum video itu dirakam,” kata Muhammad Farhan Awang Kafli, 30.

Muhammad Farhan berkata, ketika kejadian dia dalam perjalanan untuk menghantar isterinya ke tempat kerja sebelum melalui satu sekatan jalan raya (SJR).

“Saya memang akui bers.alah kerana cuba melarikan diri tetapi saya berhenti apabila dita.han.

“Ketika dit.ahan itu anggota polis berkenaan sudah menu.mbuk saya sebanyak dua kali, kemudian dia datang lagi mera.mpas kunci motor dan mend.akwa saya mela.nggar kakinya,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Menurutnya, ketika cuba menjelaskan keadaan dia kemudian ditu.mbuk sekali lagi dan dilemparkan kata-kata k.esat.

“Dia beritahu isteri saya kenapa saya ini b0doh sangat, saya tahu saya melakukan kesalahan namun tlndakan dia (anggota polis) itu tidak boleh diterima.

“Saya sudah cuba menjelaskan bahawa saya tidak melan.ggar kaki dia, namun dia tidak boleh terima dan men.umbuk saya,” katanya.

Katanya, dia dan isteri kini sedang membuat lap0ran polis berhubung kejadlan.

“Saya berharap slasatan yang telus dapat dijalankan kerana tlndakan anggota polis itu tidak boleh diterima.

“Sekali lagi saya mengaku saya melakukan kes.alahan tetapi tidak boleh menghu.kum saya dengan cara begitu,” katanya.

Terdahulu, anggota polis trafik yang did.akwa men.umbuk seorang penunggang motosikal di Kilometer 28.3 Lebuhraya Persekutuan menghala ke Kuala Lumpur, dekat sini, hari ini, membuat lap0ran menaflkan perkara itu.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, satu SJR dilakukan di l0kasi itu membabitkan tujuh anggota polis trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya jam 8 hingga 9 pagi tadi.

Satu video berdurasi 37 saat menunjukkan seorang anggota polis dilihat menu.mbuk seorang penunggang motosikal yang dita.han di tepi jalan untuk pemeriksaan tular di media sosial, hari ini.

Sumber : HarianMetro

3 Comments on "Selepas Tular Rakaman Brader Yang Dikatakan Kena Tvmbuk Dengan Anggota, Akhirnya Beliau Tampil Beritahu Cerita Sebenar"

  1. Memang padan lah ko kena tumbuk.. Muka penipu klu aku kena langgar kaki pas tu lagi aku sumpah ko mampus cepat. Uda kena viral baru mengaku cuba klu tdk kena viral mmng akan ko buat lagi perangai buruk tu.. Laki bini kurang ajar

  2. ABDUL SAMAT OSMAN | January 10, 2021 at 11:29 am | Reply

    KALAULAH POLIS TU BAPAK KAU… KAU MESTI HANGAT KALAU ORANG MEMPERMAINKAN BAPAK KAU .. INGAT SIKIT.. POLIS PUN MANUSIA JUGA..ADA HATI DAN PERASAAN..PUNCA KESALAHAN INI ADALAH KAU…TAK IKUT ARAHAN POLIS..

  3. Mana 1cerita yg betul ni saya tak fahamlah satu pesalah motorsikal tu cakap polis traffic yg salah sbb tumbuk pesalah dan polis traffic tu cakap pula dia tdk mengaku menumbuk pesalah tu mana 1 yg betul ceritanya sedangkan yg saya nampak video ru memang polis traffic tu tumbuk pesalah motorsikal tu.binggung kita dibuatnya cerita ni.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*