Ini Kata Kata Padv Dari Datuk Aliff Syukri Pada S.ajatt Selepas Ramal Yg Carl Dia, Ada Lagi Satu Benda Beliav Beritahv

Di KUALA LUMPUR, Usahawan p.opular yang tidak asing di negara kita iaitu, Datuk Aliff Syukri dilihat ada mena.sihatkan Muham.mad S.ajjad Kamaruz Zaman atau lebih popular dipanggil S.ajat, 36, untuk mengh.ormati u.ndang-u.ndang dan agama I.slam.

Beliau memberitahu, sebagai seorang sahabat, Aliff berkata, beliau meminta S.ajat tidak memperm.ainkan i.su m.urtad sebaliknya menjadi seorang manusia yang sentiasa mahu berubah ke arah keb.aikan jelasnya.

“Kita sebagai seorang manusia, perlu mengh.ormati u.ndang-u.ndang. Tak s.alah jika kita meng.aku s.alah. Itu tidak bererti kita k.alah. Kita rakyat Malaysia, ada u.ndang-u.ndang yang perlu kita p.atuhi.

“Sebagai sahabat, saya tak mahu S.ajat keluar daripada I.slam atau m.urtad. Jangan tert.ekan dengan segelintir w.arganet. Menye.rahlah. Ikut garis p.anduan dan u.ndang-u.ndang,” katanya kepada Utusan Malaysia ketika dihubungi semalam.

Sebelum ini k.ecoh di kebanyakkan laman laman media sosial apabila satu klip video berdurasi 1 minit 45 saat yang tular menunjukkan S.ajat mengumumkan dia tidak mahu lagi menga.nut agama I.slam selain mengakui tert.ekan dengan s.ituasi yang sedang dilaluinya.

Bagaimanapun, klip video tersebut tidak dapat disahkan kesah.ihannya dan tarikh rakaman itu dibuat.

Terdahulu Pada 6 Januari lalu, S.ajat  meng.aku tidak bers.alah di M.ahkamah Tinggi Sy.ariah di sini atas tu.duhan sebagai seorang lelaki berpakaian menyerupai wanita pada 2018 lalu.

Pada 23 Februari lalu juga, S.ajat difahamkan tidak hadir ke m.ahkamah bagi pr.osiding pert.uduhan terhadapnya menyebabkan Jabatan A.gama I.slam Selangor (Jais) mengeluarkan w.aran t.angkap ke atasnya.

Dalam pada itu juga, Aliff berkata, dia sudah lama tidak bertukar khabar dengan S.ajat dan mend.oakan agar sahabatnya itu sentiasa c.ekal serta ta.bah menghadapi u.jian Tuhan.

“Saya tidak mahu terl.ibat dalam u.rusan dia dan sebenarnya kami sudah lama tidak berhubung. Saya d.oakan yang terbaik untuk dia,” katanya.

Kredit : Utusan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Sumber: onlinemelaya

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Terima Kasih!!

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment on "Ini Kata Kata Padv Dari Datuk Aliff Syukri Pada S.ajatt Selepas Ramal Yg Carl Dia, Ada Lagi Satu Benda Beliav Beritahv"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*