Pertama Kali Pergi Starbuck Dan Pesan Ice Blended Tapi Masa Nak Bayar Mereka Terkejut Tengok Harga. Rupanya Ini Sebabnya (Video)

Sekarang ni cuaca panas, kalau waktu panas dapat minum air sejuk untuk basah tekak memang best sangat.

Rasanya semua sudah sedia maklum bahawa minuman di Starbucks bukan macam air minuman gerai tepi jalan dan restoren mamak.

Minuman yang mereka sediakan boleh dikatakan premium dan terutamanya ice blended mereka atau lebih dikenali sebagai frappuchino.

The Best Starbucks Frappuccinos - Top 15 Starbucks Frappuccino Flavors

Jika anda berniat nak menikmati ice blended di Starbuck sila maklum bahawa harga paling rendah untuk secawan ice blended adalah RM16-RM17.

Bermacam macam menu ice blended yang boleh anda rasa di Starbucks. Tidak dinafikan memang rasa dia sedap tapi tak boleh la minum hari hari.

Satu video yang dimuatnaik di Tiktok oleh gadis bernama Erin menjadi tular. Video tersebut menunjukkan dia dan kawan pergi ke Starbucks untuk membeli ice blended.

Ketika sedang membuat pesanan, dia meminta barista (pelayan) situ untuk tambah 1 bahan di ice blended Java Chip.

Menurut Erin, barista tersebut telah menyebut beberapa bahan untuk dicampur dan Erin hanya angguk setuju tanpa tahu berapa yang akan dicas.

Alangkah terkejutnya mereka bila nak bayar minuman tersebut harga secawan ice blended hampir mencecah RM35.

Memang ada custom order untuk ice blended di Starbuck tetapi semua patut tahu setiap bahan yang mereka campur akan ditambah harga.

Jom tengok video:

KOMEN NETIZEN:

“Pdan ngn muka kau….dh dia tnya tu yg kau dok srh letak tu kenapa…ckp ja x mau snng abis cita”

“Yang korg pun memggedik dok tambah itu ini pe hal..da tau first time masuk ko order je lah ape yg terpampang kt menu tu..adoy….”

“Siapa budak2 ni? Nak treat both of them Starbucks. Pls pm me! They are so cute! Serious ni”

Artikel : AwatttSyeikhh Network

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

TIDAK DIBENARKAN SALIN SEMULA TANPA KEBENARAN

Be the first to comment on "Pertama Kali Pergi Starbuck Dan Pesan Ice Blended Tapi Masa Nak Bayar Mereka Terkejut Tengok Harga. Rupanya Ini Sebabnya (Video)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*