Menterl Dedahh Ada Dva Kerjaan Negerl Mlnta PKP Dilksana Semvla. Ini Sebbnya

PUTRAJAYA: Beberapa kerajaan negeri hari ini memohon secara terbuka dengan Majlis Kes.elamatan Negara (MKN) supaya P.erintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan kembali di negeri berkenaan.

Perkara itu ada didedahkan oleh Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa yang permohonan itu dimaklumkan dalam Mesyuarat Khas MKN C0VID 19 dipengerusikan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

“Sekurang-kurangnya dua negeri hari ini membuat permohonan dan r.ayuan supaya segera kembali semula kepada PKP.

“Permohonan dari dua negeri itu kerana jumlah peningkatan k.es tinggi dan kebarangkalian akan terus meningkat.

“Ada negeri yang merasakan kapasiti kemudahan termasuk katil h.ospital yang hampir mencapai lebih 80 peratus, maka mereka mahu mengam ambil langkah berjaga-jaga,” katanya selepas Program P.rihatin Ramadan Wilayah Persekutuan, malam ini.

Annuar berkata, MKN bagaimanapun mengambil langkah untuk meneliti secara mendalam permohonan itu dengan mengambil kira kepentingan mengekalkan keseimbangan antara kehidupan dan n.yawa rakyat.

“Permohonan itu akan dibincangkan Jawatankuasa Teknikal MKN dan pengumuman lanjut akan dibuat Menteri Kanan (Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob,” katanya.

Ditanya sama ada di Kuala Lumpur turut juga memohon, beliau berkata pihaknya berharap beberapa l.okaliti diletakkan di dalam PKP bersasar.

“Bagi pihak Jawatankuasa Keselamatan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, kita merasakan perlu lebih berh.ati-h.ati , bermakna kita akan lihat di mana kawasan dan tempat yang mana perlu diperketat PKP, kita akan perketatkan,” katanya.

Kredit : BHOnline/onlinemelaya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.
Lihat video

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Terima Kasih!!

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment on "Menterl Dedahh Ada Dva Kerjaan Negerl Mlnta PKP Dilksana Semvla. Ini Sebbnya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*